10 דברים שאסור לעשות בהליך גירושין

בישראל, עקומת הצמיחה ביחס לזוגות מתגרשים נמצאת במגמת עלייה מתמדת. רבים סבורים כי סיבת הגירושין השכיחה ביותר הינה בגידה. ואולם, נתון זה אינו מדוייק. מסקרים אחרונים שנערכו בקרב זוגות מתגרשים (בפילוח נרחב של כלל האוכלוסייה), נמצא כי מרבית הזוגות מתגרשים עקב סיבות אחרות לגמרי, בהם: חוסר תקשורת, שחיקה, פיתוח תחביבים ותחומי עניין שונים, היעדר משיכה, לחצים כלכליים, איבוד הזהות האינדבדואלית בקשר הזוגי והגברת התלות בבן הזוג השני, משברים אישיים, תחושת מיצוי ועוד.

 
הליך הגירושין אינו נעים לאף זוג. הנחת מוצא זו תקפה ביתר שאת גם לזוגות המעלים תמונה מחוייכת באינסטגרם, בעודם מחובקים על מדרגות הרבנות. כאמור, הצדדים מסיימים פרק בחייהם ו- "אורזים מזוודות עם זכרונותיהם". לא זו בלבד, עליהם להסתגל למציאות החדשה שתרבוץ לפתחם לאחר טקס הגיטין.

 
בין אם הליך הגירושין גובש מסיבה זו או אחרת, חשוב כי הוא ייעשה באופן ענייני ככל הניתן, קל ומהיר. כמו כן, יש לשאוף לבלימת "גלי הדף" לא רצויים.

ממעוף הציפור, ניתן להיווכח כי מרבית מהזוגות המתגרשים עושים את אותן טעויות במהלך ההליך. על כן, במאמר זה אתן טיפים מעשיים לדברים שיש להימנע מהם כאשר בוחרים להתגרש, בתקווה לחסוך לצדדים זמן, כסף ועוגמת נפש וכמובן חשיבות ההיוועצות עם עורך דין גירושין מומלץ

 

כלל ראשון: "אל תדליק אותי"

כאמור, הליך הגירושין יכול להיות מסעיר ואמונציונלי. האהבה אשר פרחה במהלך השנים פינתה מקומה לתחושות נקם וכעס. במצב זה, הצדדים פועלים באופן יצרי ובהיעדר שיקול דעת. ברגעים אלה מומלץ לפנות לגורם מקצועי אשר ילווה אתכם, ימתן את תגובותיכם ויפקח את עיניכם. סיוע מעין זה יבטיח כי תקבלו החלטות מושכלות ביישוב דעת.

 
כלל שני: "שואל בשביל חבר"

הרשתות החברתיות הביאו עמן בשורה של ממש ותרומתן למין האנושי אינה תסולא בפז. יחד עם זאת, יש לאנשים נטייה לקבל החלטות שגויות, שלא לומר הרסניות, על סמך ייעוץ חינמי בפייסבוק. הרצון לתמיכה ו- "חיבוק וירטואלי" מעלה צורך עז להתייעץ עם אנשים אנונימיים שכלל איננו מכירים, ולו בשל הצורך לקבל את ברכתם לדרך. אם כן, אין להתייעץ עם אנשים שאינם גורמי מקצוע, שלא מכירים את סיפור המקרה לעומקו ויהיו אדישים לתוצאותיו. זהים הם פני הדברים לגבי התייעצות עם בני משפחה וחברים, אשר יהיו מעורבים רגשית ויתנו עצות סובייקטיביות. בשולי הדברים אולם לא בשולי חשיבותם, גם ייעוץ חינמי בפורום עורכי דין אינו מומלץ. מדוע? אינכם יודעים מהי מומחיות והניסיון המקצועי של העו"ד המייעץ, וכן עד כמה הוא בקיא בחוק ובפסיקה. מעל זאת, אין לעו"ד כל חובת נאמנות כלפיכם ולא ניתן לנתח מקרה משפטי בתחום כה מורכב מבלי לקיים פגישת אבחון מעמיקה.


כלל שלישי: "לא חותם"

כל בר דעת ישמח לחסוך זמן, כסף ועוגמת נפש מיותרת. מטעם זה, גובר הצורך לגבש הסכם גירושין בהסכמה, ללא מעורבות בית המשפט או בית הדין הרבני. במאמר אחר, עמדתי על יתרונותיו והשפעותיו החיוביות של הסכם זה, כך שהפעם נסתפק בשורה התחתונה בלבד: הסכם יוצר סימביוזה, היינו "זה נהנה וזה לא חסר". בבית משפט שני הצדדים מפסידים ובאופן מפתיע שניהם יחושו כי ניתנו החלטות מקפחות לגביהם. על כן, "השאירו את האגו בחדר ושבו לדבר בסלון".

 
כלל רביעי: "סמוך על סמוך"

ישנם אנשים אשר תפקידם בקשר הזוגי התאפיין בחוסר ביטחון, שאננות, הסתמכות מופרזת על הצד השני עד כדי נאמנות עיוורת, העלמות עין, הקטנת ראש, חוסר זיהוי של ארועים משמעותיים המתגבשים סביבם ואף נטייה להקטין בחשיבותם. אנשים אלו ממשיכים בסורם וגורמים, במעשיהם, לפגיעה בזכויותיהם (למשל: הברחת רכוש). אם כן, יש "להתעורר", לסור לאיש מקצוע שיתדרך אתכם כיצד לפעול לאיסוף ראיות, ליקוט מסמכים וגיבוש הוכחות.

 
כלל חמישי: "שרונה של רחל מתגרשת"

משבר זוגי, מטבעו, מגביר את יצר הסקרנות והחטטנות של אנשים. לעיתים, הצד שמעוניין להתגרש מתקשה לשמור זאת בסוד ומשתף את שכניו, בני משפחתו וחבריו בעתיד לבוא. ואולם, הבחירה להתנהל באופן בלתי דיסקרטי וזהיר תהיה בעוכריו. לסוד, בדיוק כמו מים ואש, יש נטייה להתפשט במרחב. ככל והמידע יגיע לאוזנו של בן הזוג השני, קיים סיכון לפיו ינסה לגרום לנחיתות דיונית, השמדת מסמכים, הברחת נכסים והצרת צעדים. דברים אלו מקבלים משנה תוקף כאשר יגיע לאוזנו מידע שגוי שעבר באופן משובש משכן לשכן.

 
כלל שישי: "הוא סטר לי והרגל התנפחה"

לצערנו, רווחת תופעה מכוערת ופסולה של הגשת תלונות שווא במשטרה. לא נתעכב על העובדה כי מדובר במעשה פלילי לכשעצמו – מחד, וחטא מוסרי – מאידך, שכן הללו מובנים מאליהם. הגשת תלונת שווא מעמיקה את הקרע ומגבירה את עצימות המחלוקות. לא רק זאת, הגשת תלונת שווא תיצור תחושת נקם אשר תרחף מעל הצדדים לאורך זמן ממושך, ואף בכוחה לפגוע בקשר עם הילדים. למען הסר ספק, אין בכוונתי להרפות את ידיהן של נשים הסובלות ממקרי אלימות ולהדיר את רגליהן מהגשת תלונה במשטרה. יחד עם זאת, קיים הבדל עצום בין אלימות שהתרחשה בפועל (מילולית ו/או פיזית), לבין תלונת שווא שגובשה מתוך אסטרטגיה דיונית.

 
כלל שביעי: "שב בני ואספר לך"

ואם בילדים עסקינן, חשוב מאוד לשמור עליהם מכל משמר ולא לערב אותם בהליך. נפש הילד עדינה היא והמשבר הזוגי נראה בעיניו כאסון חיו. צדדים שבוחרים לערב את ילדיהם פועלים באנוכיות ואינם חושבים על טובתם. הרצון לזכות באהדה אינו מצדיק את הצלקת הנפשית שתיוותר בלבם, לאור חשיפתם למחלוקות שאינן לגילם.

 
כלל שביעי: "עורך הדין שועל כהן"

מי מאיתנו לא מתהדר בכך שבחירתו באיש מקצוע מסויים היא הנכונה ביותר. הראשון קונה בשר אצל הקצב הכי טוב באור יהודה, למוסכניך של השני יש ידי זהב והשלישי לא מחליף את רופא השיניים שלו. מן הכלל אל הפרט – כאשר מדובר בסכסוכי גירושין, נוטים לבחור בעורך דין אסרטיבי "שיראה לצד השני". כבר עתה, יאמר כי בחירה זו מבורכת מיסודה. ואולם, התוצר שיתקבל מעורך דין אשר ינהג בתקיפות מוגזמת ובלתי עניינית, יורגש היטב לאחר שהוא ימשיך ללקוח הבא.

כלל שמיני: "עזוב אותי בשקט"

להליך הגירושין השלכות רוחב על חייהם של הניצים. כפועל יוצא, ויתורים כלכליים משמעותיים מתוך רצון "לסיים את ההליך כמה שיותר מהר", אינו דבר מושכל. בעולם הקפיטליסטי של ימינו, יש לוודא בשעת קבלת ההחלטות כי זכויותיך לא תקופחנה באופן קיצוני, וכן שבחירותיך לא ישליכו על מצבך הכלכלי. לרוב, ויתורים נעשים "למען הילדים" אולם אליה וקוץ בה. אין לקבל החלטות שעלולות לפגוע בטובת הילדים רק כי בכוונתנו להיפטר מהצד השני בהקדם האפשרי.

כלל תשיעי: "אני ואפסי עוד"

לקוח טוב מפנים ומקשיב לעורך הדין שלו, עושה כדברו ומקבל החלטות משותפות עמו. מנגד, ישנם בעלי דין שנוהגים להתייעץ עם בא כוחם אך לנהוג כמיטב חכמתם. כמובן שמקרה זה מייצר פתח לטעויות משפטיות שלעיתים הרות גורל. בתוך כך, הייצוג נפגע משמעותית ועמו סיכויי ההצלחה להשיג את היעדים שהוגדרו.

 

כללי עשירי: "הרי את מותרת לכל אדם – האמנם?"

הליך הגירושין מתבצע באופן הלכתי בטקס גיטין אשר נערך בבית הדין הרבני. במרכזו של טקס זה, על האיש למסור לאשה את שטר הגירושין בנוכחות עדים. סרבנות גט הינה תופעה ידועה. יש שהגבר מסרב ליתן גט לאישה ויש שהאישה מסרבת לקבל גט מבעלה. לרוב, סרבני הגט מבקשים לשפר עמדות, לסחוט את הצד שכנגד ולזכות בהטבות כלכליות. ואולם, גובר הנזק על התועלת בצעד נבזי זה. כיום, ישנה ענישה אזרחית כנגד סרבני הגט ואף מוגשות תביעות נזיקין בגינם.

משה שגב, משרד עורכי דין לענייני משפחה

עורך הדין משה שגב סיים בהצטיינות את לימודיו והוסמך ע"י לשכת עורכי דין.
הינו בעל ניסיון רב בדיני משפחה והוביל תיקי משפחה מורכבים וקשים בצורה מקצועית עם רגישות גבוהה ביותר כאשר הידע המשפטי הרב שצבר תורגמו לנצחונות בתיקי תביעות שהוביל.
המשרד חרט על דגלו להעניק שירות משפטי ללא פשרות עד להשגת המטרות שהוגדו עבור הלקוח יחד עם ליווי אישי וחם לכל אורך ההליך המשפטי.
בכל שאלה או עניין הנכם מוזמנים לפנות לעורך הדין משה שגב, עורך דין גירושין בתל אביב, לקבלת ייעוץ משפטי מקצועי וממוקד אשר ידאג לאינטרסים ולזכויות שלכם ללא פשרות

זקוקים לעורך דין לדיני משפחה

אל תתפשרו על הזכויות שלכם

צרו קשר עוד היום לפתרון משפטי נכון
ועו"ד משה שגב בהקדם האפשרי